Odpowiedz

Zmiana kolejności kont

Dzień dobry,

 

właśnie założyłam u was konto oszczędnościowe, i teraz kiedy chce wykonać przelew - automatycznie system chce wykonać przelew z konta oszczędnościowego, czy można jakoś to zmienić ? Tak aby pierwszym wyborem było normalne konto ?
Bardzo to denerwujące... mam nadzieję, że jest jakaś na to rada. 
Dodam, że w przypadku konta firmowego nie mam takiego problemu. 

Odpowiedz
0 Lajków
legenwfidary
Doradca z ambicjami
Doradca z ambicjami icon
1
0
23-02-2018
Wiadomość 1 z 6 (7 011 wyświetleń)

Re: Zmiana kolejności kont

[ Edytowane ]

legenwfidary, możesz za pomocą bankowości internetowej zmienić konto domyślne. 
Zaloguj się do Mojego ING i u dołu ekranu kliknij w opcję: Poprzednia wersja systemu. Następnie wybierz ikonę:
Moje finanse > Wybrane konto > Opcje > Ustaw jako rachunek domyślny. 

To powinno rozwiązać Twój problem Emotikon: Szczęśliwy

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
399
95
07-06-2017
Wiadomość 2 z 6 (6 953 wyświetleń)

Re: Zmiana kolejności kont

Witam,

 

Czy obecnie, kiedy nie ma już możliwości przejścia do starego widoku, można zmienić kolejność kont, ustawienia innego konta jako domyślne? Głównie chodzi o moment kiedy wykonuję szybki przelew lub przelew BLIK i notorycznie jako pierwsze ustawione jest konto, które założyłem u Państwa jako pierwsze.

Odpowiedz
0 Lajków
lookash
Doradca z ambicjami
Doradca z ambicjami icon
8
10
23-03-2017
Wiadomość 3 z 6 (5 419 wyświetleń)

Re: Zmiana kolejności kont

[ Edytowane ]

Konto z którego chcesz realizować szybki przelew, wybierasz podczas ustawiania skrótu. Dzięki temu podczas zlecenia przelewu, nie będziesz musiał go zmieniać za każdym razem. W Moim ING domyślnie do przelewów podstawia się konto, które zostało otwarte jako pierwsze. Układ nie jest wynikiem błędu - nie możesz go edytować. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaS
Moderator
Moderator icon
261
76
12-10-2015
Wiadomość 4 z 6 (5 344 wyświetleń)

Re: Zmiana kolejności kont

Witam,

 

w chwili obecnej przy próbie wykonywania transkacji jako domyślne konto pojawia mi się konto, które utworzyłem jako ostatnie. Chciałbym zmienić aby domyślnym było moje konto główne. W zasadzie te, które zostało utworzone jako pierwsze, najstarsze. Jak mogę to zrobić?

Odpowiedz
0 Lajków
mrrico
Doradca z ambicjami
Doradca z ambicjami icon
1
0
15-05-2019
Wiadomość 5 z 6 (1 161 wyświetleń)
Highlighted

Re: Zmiana kolejności kont

Niestety nie możesz zmienić tych ustawień Emotikon: Smutny Za każdym razem,gdy wykonujesz przelew lub inną dyspozycję musisz pamiętać o wyborze konta.

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MagdalenaD
Moderator
Moderator icon
41
10
04-09-2015
Wiadomość 6 z 6 (1 114 wyświetleń)
Najbardziej pomocni użytkownicy